måndag 2 februari 2009

Kycklingpaj

Gjorde en så himla god kycklingpaj i helgen. Hur smidig som helst. I och med att jag är laktosintollerant så bytte jag ut Arlas Chili Cream Fresh och gjorde egen med laktosfri lätt cream fresh. I den rörde jag i lite chilisås, salt, peppar och massvis med cayennepeppar!

Kycklingpaj

1 sats vanlig pajdeg

Fyllning:

1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 gul paprika
Purjolök
2 cream fresh ( vilken ni nu väljer)
Ríven ost ( jag valde en stark variant "morfars brännvinsost")

Själv gjorde jag pajdegen och satte in i kylen i en vanlig pajform ca 10 min medan jag rörde ihop det andra. Sedan satte jag in pajdegen och förgräddade den i ca 10 min på ca 200 grader.
Hacka sedan alla inredienser i ganska små bitar samt strimla kycklingen. Lägg allt i en bunke och rör i cream freshen.
Ta sedan ut pajen och fyll den med röran och strö över riven ost.
Jag gräddade pajen i ca 30 min. Men jag tror tiden varierar från ugn till ugn.
Pajen är i vilket fall hur smidig som helst att göra och faller säkert de flesta i smaken.
Henke och jag vräkte i oss mer än halva pajen, vilket resulterade i ett stort pust ner i soffan där vi sedan tillbringade resten av kvällen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh jag vill också se mammut, den verkar ju bra juh :D! Du skulle följt med åp spinningen, skit gott att köra skiten ur sig! nästa onsdag kanske? snuffs.